Bizi Arayın: (+90) 539 789 07 58 - Mail: info@dilcem.com.tr

Gıda ve Gıda Üretim Tesisleri.

Proje Açıklaması

Gıda hijyeni,
hammaddenin, yarı mamul ve mamul maddenin depolama, işleme, muhafaza
ve satış aşamalarında fiziksel (cam, metal, ahşap, fare pisliği, böcek vb),
kimyasal (deterjan, haşere ilaçları vb) ve biyolojik (mikroorganizma, parazit
vb) tehlikelerle temas etmesinin engellenmesi demektir.
Belirtilen tehlikelere maruz kalmış ürünler gıda güvenilirliğini ve dolayısıyla
insan sağlığını tehlikeye düşürür. Bunun yanı sıra ürünlerin kalite özellikleri
de olumsuz etkilenir.
İşyeri alanı ve çalışanların temizliği ile çalışanların sağlığına dikkat
edilmemesi, alet ekipman ve yüzey temizliğinin yeterince yapılmaması gıda
hijyeninin bozulmasına neden olur.
Bu da insan sağlığını tehlikeye düşürdüğü gibi aynı zamanda işyerinin
ekonomik kayba uğramasına da sebep olur.
Tüm bunların sağlanması gıda ile temas eden ambalajların hijyeniyle de
doğrudan alakalıdır.
Temiz bir ambalaj, hijyenik koşullarda üretilmiş olan ürünün hijyeninin
sağlanması açısından önemlidir.
Toplu ve Bireysel Çalışma ve Yaşam alanlarında Mikroorganizmaların yoğun
oldukları ortamlar İNSAN sağlığını tehdit eder, bu da hijyenin ne kadar
önemli olduğunu gösterir.
İnsan sağlığını olumsuz etkileyen faktörler gün geçtikçe artıyor;
yanlış uygulamalar, doğru bilinen yanlışlar ve insan eliyle oluşturulan zararlı
etmenler bizleri ve sevdiklerimizi hasta ediyor.
Çare ararken daha büyük yanılgılar yaşanabiliyor.
Bilinçlenerek ve doğru uygulamalar ile bu kayıpların önüne geçebiliriz.

 

Proje Detayları

  • Date 13 Şubat 2019
  • Tags Gıda ve Gıda Üretim Tesisleri, SEKTÖRLER

Leave a reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Back to Top